Håggåsetra

Håggåsetra

Setra ligger vakkert og sydvendt til på en idyllisk setervoll ved Olsmedalsveien i Gisnadalen i Rennebu.

På eiendommen finnes i dag seks bygninger. Fem av de, - Seterstue, Stabbur, Eldhus/Kokhus,  Stall og Fjøs, danner et vakkert tun rundt den gamle setervangen.                                                                                                                                       

I utkanten tunet, - vel hundre meter fra de andre husene, finner du Galleriet.


Utvendig har bygningene fått beholde sitt unike og opprinnelige utseende. Husene er modernisert innvendig og tilfredsstiller dagens krav til komfort. Det er mulig å leie hele setervollen eller enkeltbygninger, - alt etter behov.                                                             

Alle hus har innlagt strøm, - seterstue og fjøs har innlagt vann.

                                                                                                                                         

Priser gjøres etter avtale. Dette avhenger av de behov den enkelte kunde har.

Seterstue

Toetasjes bygning i tradisjonell og opprinnelig stil utvendig. Innvendig er huset modernisert og tilfredsstiller dagens krav til komfort.

1. etg. inneholder vindfang/gang, bad/toalett, kjøkken og stue/oppholdsrom.

2. etg, inneholder gang og 2 soverom med totalt 5 doble senger.


Kjøkkenet er innredet for selvhushold. Her finnes kjøleskap, komfyr, vannkoker, kaffetrakter og oppvaskmaskin. Det er dekketøy og ellers alt som trengs til matlaging.

Stue/oppholdsrom har vedovn/peis med glass, sofagruppe og langbord med stoler/sitteplasser.

På badet finnes vask, dusj, toalett og vaskemaskin.

De to soverommene i 2. etg. har henholdsvis 2 og 3 doble senger. (120 cm bredde)


Fjøs

Dette var opprinnelig seterfjøset på Håggåsetra. Da den enetasjes bygningen ble restaurert, fikk den beholde mest mulig av sitt unike utseende og opprinnelig form utvendig. Innvendig har huset skiftet bruksform, - er modernisert og tilfredsstiller dagens krav til komfort.


Bygningen inneholder i dag vindfang/gang, 2 toalett, 1 dusj/bad, kjøkken med spiseplass og oppholdsrom med bl.a. 2 doble sovesofaer.

Kjøkkenet er lite, men funksjonelt innredet for selvhushold. Her finnes kjøleskap, komfyr, vannkoker, kaffetrakter og oppvaskmaskin. Det er dekketøy og ellers alt som trengs til matlaging. Kjøkkenet har langbord med stoler og her finnes også vedovn/peis med glass.

Stue/oppholdsrom har åpent ildsted/peis, to sofagrupper i vinkel, småbord og puffer/sitteplasser. Sofagruppene kan med enkelt grep gjøres om til to doble senger.

Badet har dusj. Begge toalettene har håndvask.


De andre husene på setertunet


Stabbur og Vedbu/Stall

Stabbur og Stall har, - som de andre bygningene på setertunet, beholdt sitt opprinnelige utseende utvendig. Innvendig har bygningene skiftet bruksform, - er modernisert og benyttes i dag som ekstra soveplass/oppholdsrom.


Stabbur

To-etasjes hus i tradisjonell stil.

1.etg. inneholder 1 dobbel sofa/sovesofa i vinkel. Denne kan med enkelt grep gjøres om til soveplass for to.

I 2.etg., finns en dobbel seng.


Vedbu/Stall

Huset har et rom. Her finnes 1 dobbel køyeseng, en sofa/sovesofa, bort og stoler. Huset er først og fremst tenkt som ekstra soveplass, men har bord, stoler og vannkoker slik at tørrmat kan inntas.


Eldhus/kokhus

Det lille eldhuset/kokhuset, ble opprinnelig brukt som ”grovkjøkken” på setra. Her ble det bakt og kokt, separert melk og kinna smør. Utvendig har huset beholdt sitt opprinnelige utseende. Huset har endret bruksform og brukes i dag til å oppbevare ved og ulike redskaper. Her finnes også en liten fryser til oppbevaring av mat.