Sælehus

Hæverstølen gardstun - Sælehuset

Gårdstunet ligger idyllisk til med fantastisk utsikt ved den merkede Pilegrimsleden og Gamle Kongevei.

På tunet finnes 8 tømmerbygninger fra 1600- 1700-tallet.


Flere av bygningene er tilrettelagt (som herberge) for pilegrimer eller andre som har behov for overnatting. Utvendig har alle bygninger fått beholde sitt unike og opprinnelige utseende. Husene er modernisert innvendig. Historisk særpreg, god atmosfære og stillhet tilfredsstiller vandrernes krav til et godt opphold.

 

Velger du å overnatte i vårt pilegrimshus, - ”Sælehuset,” vil du kunne oppleve en autentisk pilegrimsnatt. Det er også sengeplasser i stabbur, eldhus, fjøs og smie. Totalt 17-20 sengeplasser. Alle hus har strøm, innlagt vann finnes kun i eldhuset. Trådløst nettverk er tilgjengelig.

Alternativ merket sti over fjellet til Stamnan i Rennebu fra gårdstunet.

Mer info under.


Priser:

Kr. 250- 300 pr/natt/pr.person

Om vertskapet ikke er tilstede, fungerer overnattingsstedet som selvbetjeningshytte. Du får tilgang til nøkkel i kodeboks på veggen ved kontakt pr. telefon. Betaling skjer i egen betalingskasse.

Grupper bes om å gjøre egne avtaler.


Sælehuset

Velger du å overnatte i vårt pilegrimshus, - ”Sælehuset,” vil du kunne oppleve en autentisk pilegrimsnatt. Huset er bygd og tilrettelagt for pilegrimsvandrere og er en rekonstruksjon av et sælehus/overnattingssted fra middelalderen.


Sælehuset har en etasje og huset består i hovedsak av et åpent, langstrakt rom. Husets totale boareal er 75 kvm Bygningen har to dører, men ingen vindu. Lyset kommer inn i rommet gjennom glassåpninger i taket, og illuderer ljorer/lysåpninger slik hus i middelalderen hadde. Huset har vindfang/gang med garderobe og tørkerist for fottøy.


Her finnes kjøkkenavdeling med komfyr, kjøleskap og utstyr for matlaging.

Du finner også et utvalg av matvarer til salgs. (Brød, smør, pålegg, middag, diverse drikke mm.)

I huset finnes dessuten et langt spisebord med benker, sittegruppe med bord, vedovn og peis.


Det er totalt 7 sengeplasser her. Du kan overnatte i egen sovepose, kjøpe engangslaken/putevar eller betale for oppreid seng. Huset har strøm


Et lite bibliotek med litteratur om natur, kultur og pilegrimsvandring er tilgjengelig for gjestene. Utendørs finner du uteplass med bord, benker og flott utsikt.

Stedet har stempel til pilegrimspass.


Sanitæranlegg, - toalett, dusj. badstu og vaskemaskin, finner du i egen bygning på tunet. Nøkkel til dette huset finnes på veggen i Sælehuset.


Sanitæranlegg og andre overnattingsmuligheter 

Eldhus

 

Bygningen inneholder vindfang/gang, et soverom, lite grovkjøkken og sanitæranlegg med toalett, dusj, badstu og vaskemaskin.


Soverommet har dobbelseng. (to sengeplasser)

Grovkjøkken og sanitæranlegg er tilgjengelig for alle gjester.


Stabbur

To-etasjes hus i tradisjonell stil. Huset er tilrettelagt med soveplasser.             

1.etg. inneholder 2 familiekøyer og garderobeplass.                                                             I 2. etg. finnes 1 dobbelseng og 1 enkeltseng. Totalt 9 soveplasser.

                                                                 

Fjøs

Fjøset er først og fremst tenkt som felles oppholdsrom for gjestene på Hæverstølen gardstun. Her finner du sittegrupper, samt et bibliotek med

litteratur/lesestoff.

Her er også 2 senger og det er mulig å benytte flatseng på gulvet.

 


Smie

Smia er tilrettelagt med to sovebrisker, parafinlamper, talglys og et åpent ildsted. Dette er overnattingsplassen for deg som liker det ”enkle liv” og kun krever en enkel plass å sove der du har ”tak over hodet.”Koia


Vel 2-3 kilometer fra Hæverstølen, - ligger Koia. Ei lita selvbetjeningshytte i skogen. Her er ro, stillhet og flott utsikt.

Mer info under: Koia