Håggåsetra

- kulturbeite

Vi inviterer

Velkommen til ”Kulturbeite” – et Natur- og kulturbasert reiselivskonsept på Håggåsetra.

 

Vi inviterer til:

- Kulturopplevelse som utstillinger, konserter, seminarer og konferanser

Utstillinger

«Frodig og fargerik»

– sensommerens «Kulturbeite» -

 

I perioden 10. - 19. august er det på nytt klart for ny og spennende temautstilling:

«Frodig og fargerik»

 

Denne gang har vi gleden av å presentere tre kunstnere med svært ulik uttrykksform.

Mari Follinglo – maleri, Trude Helgesen – brukskunst/foto

Anne Mette Christiansen- smykker

 

Billedkunstner Mari Follinglo jobber fulltid som billedkunstner i Trondheim. Hun kommer opprinnelig fra Lier.

Mari har utviklet sin egen teknikk og jobber med akryl, eggeoljetempera og olje. De ulike elementene jobbes lagvis inn i lin-lerretene, noe som gir en markant og spennende tekstur. Maris malerier er store og fargerike, - utrykket energisk, frodig og fargerikt. Inspirasjonen hentes fra små og store øyeblikk i hverdagen.

 

Mari har deltatt på flere separatutstillinger og kollektivutstillinger. Bildene hennes er innkjøpt og kan sees i offentlige bygg, gallerier og private hjem over hele landet.

Mari Follinglo

 

Mari Follinglo kommer til årets KULTURBEITE med malerier og litografier.

 

Trude Helgesen kommer opprinnelig fra Tromsø, men er nå bosatt i Trondheim. I likhet med Mari, henter også Trude inspirasjon i hverdagen.

 

Trude lager brukskunst i naturlige og røffe materialer som blant annet betong og tre. Hver produkt er unikt og laget for hånd, - og alltid tilsatt en stor dose begeistring og kjærlighet. Produktene lages i tett samarbeid med samboer Odd-Viggo Rognli.

 

Foto har lenge vært en stor interesse for Trude, - de senere år er det blitt en lidenskap. Inspirasjon hentes fra en tur i skogen, langs havet eller i bymiljø.

 

Trude Helgesen kommer til årets KULTURBEITE med foto og brukskunst i betong/tre.

 

Smykkekunstner Anne Mette Christiansen kommer fra Trondheim. Etter lang yrkeskarriere med forebyggende arbeid i Skatteetaten, - jobber hun nå som sølvsmed og smykkedesigner på fulltid.

 

Anne Mette har alltid ønsket å bli gullsmed, men først i godt voksen alder gjorde hun «drømmen til virkelighet.» Gjennom flere år har hun gjennomført grunnleggende utdanning og en rekke kurs både i Oslo, Drøbak og Danmark.

 

Anne Mette liker å arbeide med fargeglade smykker, - men er også opptatt av at de skal kunne brukes til hverdags. Hennes arbeider består av gull og sølv med edelstener som f.eks spinell, tourmalin, granat, jaspis, aventurine, vesuvian, turkis og quarts. Hun synes også det er spennende å lage smykker av sin mors gamle porselenskopper, - knust i biler, slipt og fattet i sølv.

 

Anne Mette Christiansen kommer til årets KULTURBEITE med smykker.

 

Se også: https://www.marikunst.no og https://trudehelgesen.no

 

Konserter

 

 

 

Copyright © haaggaan.com